Jdi na obsah Jdi na menu
 


Březen 2016

8. 3. 2016

24. až 27. březen - Triduum Paschalis

Zelený čtvrtek:  Dnešním dnem jsme vstoupili... ⇒⇒⇒
Velký pátek:  Na Velký pátek si připomínáme... ⇒⇒⇒
Bíla sobota:  Den „nic nedělání“ – liturgického klidu
Velikonoční vigilie:  Velikonoční noc je odedávna... ⇒⇒⇒
Neděle Zmrtvýchvstání:  Na Boží hod velikonoční... ⇒⇒⇒

20. březen 2016 - KŘÍŽOVA CESTA

Na Květnou neděli jsme se sešli okcannaberg-208.jpgdpoledne v 15 hod. na Annabergu u Lobendavy ke společné česko-německé Křížové cestě, někdy podle jejího cíle nazývané Kalvárie. Je to symbolická cesta, která sleduje události spojené s ukřižováním Ježíše Krista. Zahrnuje dění kolem jeho odsouzení Pilátem Pontským, nesení kříže a ukřižování na hoře Golgota (Kalvárie). Křížová cesta je rozdělena na čtrnáct zastavení, která odpovídají jednotlivým událostem tradičně spojenými s pašijemi. Celkem se přišlo pomodlit 76 farníků. Křížovou cestu vedli P. Jacek Kotisz, P. Alexander Paulus ze Sebnitz a kaplan Mariusz Noparlik z Pirny. Nejmladší účastnice Křížové cesty je zachycena na jednom ze snímků.

foto  ⇒⇒⇒

12. březen 2016 - DEN OBNOVY
Duchovní obnovu farnosti vedl jezuitský kněz P. Pavel Koudelka v kapli na p.pavel_koudelka.jpgfaře. Na setkání od 14 hod. přišlo celkem 18 farníků z Dolní Poustevny, Mikulášovic, Vilémova a hosté z Velkého Šenova. Po přednášce na téma Boží milosrdenství jsme pokračovali v rozhovorech při kávě a čaji. V 15.30 jsme se všichni vrátili do kaple, kde jsme se společně pomodlili Korunku k Božímu milosrdenství.
Přislíbení Pána: Duše, které se budou modlit tuto Korunku, zahrnuje moje milosrdenství v životě a zvláště v hodině smrti. Skrze modlitbu této Korunky rád dám všechno, oč mě budou prosit.
V 16hod. byla v kostele v Dolní Poustevně mše svatá s nedělní platností.

foto  ⇒⇒⇒

6. březen 2016 - PAŠIJE
pasije-9.jpgV neděli 6. března 2016 byla provedena v kostele sv. Mikuláše v Mikulášovicích pašijová hra. Hru nastudovali a předvedli mladí a děti farního společenství Dolní Poustevny, Mikulášovic a Vilémova. Herců bylo celkem osmnáct a tři lidé technická obsluha. Zdařilé vystoupení sledovalo a na závěr odměnilo potleskem kolem 50ti diváků.

foto  ⇒⇒⇒

Pátký v březnu 2016
Křížova cesta na Annabergu pokračuje

foto  ⇒⇒⇒