Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. prosinec - 26. prosinec 2021

 

 

Tento týden, na přímluvu Matky Boží a svatého Josefa pomodli se: Pod ochranu Tvou a Vznešeny patriarcho…, a ještě nějaké jiné modlitby, a pros:

 

V pondělí – Ať naší farnosti žijí stále plněji z tajemství eucharistie.

 

V úterý – Abychom z eucharistie čerpal sílu pro svou vnitřní obnovu a abychom pane Ježíše s láskou a úctou přijímali ve svátosti

 

Ve středu – ať milosrdný Bůh naučí nás opravdově prožívat účast na mši svaté a čerpat sílu s Jeho přítomnosti v eucharistii.

 

Ve čtvrtek – za ty kdo svatokrádežně přijímají Tělo Páně, aby si uvědomili že přijímají k svému odsouzení, a aby co nejdříve přistoupili k svátosti smíření

 

V pátek – za ty kdo již dlouho nebyli u svatého přijímání, aby změnili svůj život a pochopili potřebu přijímat Ježíšovo Tělo.

 

 

Z knihy MYSTICKÉ MĚSTO BOŽÍ

 

Poučení udělené přes Královnou nebes sestře Marii od Ježíše z Agredy:

 

Má dcero,

Přeji si, abys také zvážila, jak hrozným zločinem v očích Páně, mých i v očích všech svatých je, že lidé pohrdají a zapomínají často přijímat svaté přijímání, a že k němu přistupují bez přípravy a vroucí zbožnosti. Když jsem se snažila stát hodnější této milosti tak vroucími úkony lásky, pokory a vděčnosti, přestože jsem byla bez viny a jakékoli překážky hříchu a plna všech milostí, považ, jak se musí snažit ostatní děti Církve, které se každý den a každou hodinu dopouštějí nových hříchů a trestuhodných skutků, aby se staly hodnými přijmout krásu Božství a člověčenství mého nejsvětějšího Syna! Čím se budou moci omluvit při posledním soudu lidé, kteří pohrdali touto nevýslovnou láskou a požehnáním, které měli stále ve svaté Církvi přítomné, ochotné je naplnit plností svých darů, a hledali raději po vyražení ve světských rozkoších a sloužili klamným marnostem tohoto pozemského života? Žasni nad tímto bláznovstvím, jako nad ním žasli andělé a chraň se, abys i ty sama neupadla do takových chyb.

 

Povím ti o tajemství, které se stalo, když jsem poprvé přijala Pána z rukou svatého Petra. Při té příležitosti mi Nejvyšší udělil tak mocný vznět lásky, že se mé srdce, jak jsem si přála, skutečně otevřelo a dovolilo Pánovi ve svátostných způsobech do něj vejít a odpočívat v něm jako na svém vlastním trůně a ve svém svatostánku. Z toho můžeš usoudit, že kdybych se ve slávě, kterou nyní prožívám, mohla rmoutit, jednou z příčin pro to by byla hrozná nedbalost a opovážlivost, se kterou věřící přistupují k přijímání nejsvětějšího těla a krve mého božského Syna. Někteří nečistí až ohavní, jiní bez úcty a vážnosti a skoro všichni bez náležité pozornosti, bez správného ocenění a uvažování o nevýslovné ceně tohoto pokrmu, která není o nic menší než Bůh sám, jehož přijímají buď pro věčný život, nebo pro věčnou smrt. Boj se tedy má dcero, takového strašného nebezpečí.

 

Plač, když v něm vidíš tak mnoho dětí Církve a pros Pána, aby zakročil. Rozjímáním o mém učení se staň hodnou pochopit toto hluboké tajemství lásky, a když ti bude dovoleno Pána přijmout, odluč a očisti své nitro ode všech pozemských věcí a soustřeď všechnu svou pozornost na to, že máš přijmout samého nekonečného a nepochopitelného Boha. Překonávej samu sebe v lásce, v pokoře a díkůvzdání, protože vše, co budeš moci vykonat, bude mnohem méně než co vyžaduje tak vznešené tajemství. Slav vždy tuto pobožnost kvůli pravdě, kterou jsi poznala, že totiž toto svátostné tělo obsahuje část mé krve a mé podstaty, což také odpovídá realitě. Pokud budeš vidět a ve své lásce hluboce litovat, že je nejsvětější tělo a krev Páně svatokrádežně pošlapáváno, měla bys cítit stejný žal a prolévat hořké slzy při pohledu na tolik dětí Církve, které s nimi zachází bez úcty, bázně a ohledu. Plač nad tímto neštěstím, plač, protože je málo těch, kteří nad tím pláčou a kteří oplakávají to, že jsou tak zřejmé skutky lásky mého božského Syna zmařeny. Abys mohla hořčeji plakat, sděluji ti, že tak jako bylo v prvotní Církvi mnoho těch, kteří skrze tuto Svátost došli spásy, tak je nyní nesčetně duší, které si skrze ni přivodí zatracení. Nebudu ti říkat, co se v tom ohledu děje každý den, abys v důsledku tohoto poznání, a lásky, kterou v sobě máš, nezemřela žalem. K této zkáze dochází, protože jsou děti víry ve tmě, milují marnosti, baží po bohatství a skoro všichni vyhledávají marné a klamné radovánky, které jako žaluzie zaslepují a zatemňují rozum a mění světlo ve tmu, ve které není možné rozeznávat dobro od zla, ani chápat pravdy učení svatého evangelia.