Jdi na obsah Jdi na menu
 


Společné postní zpívání

21. 3. 2012

Uskutečnilo se v sobotu 17.března 2012 v kostele svatého Mikuláše v Mikulášovicích. V pořadí již čtvrté a u nás druhé. To třetí zpívání, o kterém jsme na webovou stránku nedali zprávu, se uskutečnilo již 8.ledna 2012 v Sebnitz. Tak jako všechna zpívání, tak i toto čtvrté setkání pěveckých sborů (Vilémovský chrámový a Mikulášovický pěvecký sbor) a muzikantů z téměř celého šluknovského výběžku a žáků ZUŠ ve Šluknově, Rumburk a ostatních.

Zazněly skladby v přednesu manželů Kerhartových a jejich žáků, kytarový soubor s 5 skladbami, varhanní skladby, které zahrály děti z Mikulášovi a 2 skladby pro zobcovou flétnu. Velmi posluchače, kterých se do kostela sešlo kolem 90-ti lidí zaujalo hraní dvou hráčů na fagot pánů Englera a Veselého a nakonec skladby Duo Jazz z Velkého Šenova, kdy hráči dokázali, že i hra na saxofon, či flétnu za doprovodu  trombonu  se v kostele dobře vyjímá.

Zahájení i ukončení tohoto slavnostního koncertu předvedl svoji virtuózní hrou na opravené varhany, pan učitel hudby Patrik Engler.

Nakonec patří i poděkování paní MUDr.Markétě Englerové za slovní doprovod během koncertu a také panu R.Maierovi a R.Klingerovi za pěkně vyzdobený kostel.

Přejme si jen, aby i tato možnost předvedení umění pěveckých sborů, dětských i dospělých muzikantů mohlo v našich kostelích pokračovat, neboť hudba sama o sobě je i dar Boží, který v lidských duších zanechává nesmazatelnou stopu.

A pro děti je i zdrojem inspirace pro další život.

                                                                     Ant.Tobiška.

 

Náhledy fotografií ze složky Postní zpívání