Jdi na obsah Jdi na menu
 


Leden 2016

19. 1. 2016

23. ledna 2016 – VÝSTAVA BETLÉMŮ

vystava-2016-40.jpgV sobotu 23.ledna 2016 byla v kostele sv. Mikuláše v Mikulášovicích otevřena výstava betlémů, kterou s velkou pílí a láskou dal dohromady pan Roman Klinger. I přes nepřízeň počasí, kdy padalo hodně sněhu, přišlo si 230 návštěvníků prohlédnout 160 vystavených betlémů a 200 ks pohlednic s motivem betléma. V pondělí shlédlo výstavu na 160 žáků Základní školy.
Každý vystavený kousek byl unikát. Velkou pozornost a pochvalu získal betlém, který vyrobily děti, chodící na setkání, pod vedením  paní Danky Kučerové.

více foto  ≥≥≥

12. ledna 2016 – KNĚŽSKÝ DEN

knezi-1.jpgSetkání kněží a věřících začalo v 9.30 mší svatou v kostele Sv. Mikuláše v Mikulášovicích. Po mši sv. pokračovali kněží v salonku hotelu Ron duchovní přednáškou Otce vikáře.
Z Diecézního centra pro mládež Biskupství litoměřického přijel P. Jiří Smolek a přinesl informace s pozváním na Světový den mládeže v Krakově v červenci 2016.
Světové dny mládeže jsou mezinárodním set
káním, organizovaném katolickou církví. Setkání spojuje mladé lidi  (nejen katolíky) celého světa. Předsedá jim Svatý otec a slaví se každé tři roky. 

více foto  ≥≥≥

 

10. ledna 2016 – SETKÁNÍ FARNÍKŮ

besidka-2016.jpg

Setkání farníků v hotelu Ron v Mikulášovicích od 16 hodin.. Sešlo se nás cca 40, polovinu však tvořil Mikulášovický pěvecký sbor. Setkání jsme začali modlitbou k Duchu svatému, potom jsme si mezi sebou povídali, jedli, pili, zpívali a kolem půl sedmé jsme se začali po společné modlitbě k Panně Marii pomalu rozcházet. Pohoštění bylo moc dobré (připravili věřící z farností), nápoje jsme si objednávali a platili sami. Nejmladším účastníkem setkání byl Jáchym Pánek.
Koledu v polštině zazpívaly tři ženy (zv. Tři královny), spolu s naším panem farářem.
Zpívali jsme koledy známé i neznámé, atmosféra velmi příjemná, všichni se dobře bavili.

více foto  ≥≥≥

 

ZAČÁTEK  LEDNA

Od začátku ledna pokradeti-1.jpgčuji práce na přípravě betlému, který vytvářejí naše děti na faře pod vedením paní Danky Kučerové.

více foto  ≥≥≥