Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duchovní obnova (březen 2015)

4. 4. 2015

Poslední březnovou sobotu k nám do farnosti přijela milá návštěva v podobě otce Pavla Andrše z Hejnic. Všichni jsme se na něj těšili a my starší(mladší) jsme dostali za úkol vymyslet nějakou netradiční aktivitu pro děti před přednáškou. Do plánování jsme se pustili s velkou vervou. Nakonec, kvůli četným změnám v harmonogramu se stalo, že jsme kvůli aktivitě s dětmi přišli o přednášku pro dospělé. Nakonec to bylo dobře, protože nevím, jak bychom se do té k prasknutí naplněné kaple vešli. Navíc si myslím, že se nám program s dětmi velmi povedl. 

Úplně na začátku měly děti asi dvaceti minutovou přednášku o svaté zpovědi, při které otec mluvil o Boží milosti, protože Bůh nás vždy s láskou přijme zpět k sobě. Po té následoval krátký přesun do blízkého lesíka nad farou, kde jsme vytyčili trasy, po kterých se děti vodily navzájem ve dvojicích s tím, že vždy jedno z nich mělo šátkem zavázané oči a muselo plně důvěřovat druhému. Pak jsme se z lesa přesunuli na louku vedle, kde jsme hráli hry "Vymění se všichni" a "Červená a zelená". Nakonec jsme se už všichni řádně promrzlí vrátili na faru, kde na nás čekal teplý čaj a spousta dobrého jídla.

Následovala mše v kostele, před kterou byla ještě možnost se vyzpovídat a křížová cesta. Na začátku mše bylo žehnání kočičkových ratolestí u vchodu kostela. Místo evangelia se četly Pašije podle Marka. Během kázání mluvil otec Andrš o poslušnosti Pána Ježíše a o tom, jak i úplně nevěřící člověk může uvěřit v božskost Ježíše, jako uvěřil setník stojící pod křížem. 

Po mši jsme měli my mladí posezení na faře, kde nám otec vyprávěl o historii manželství, o tradicích spojených s manželstvím v různých starodávných kulturách a o různých situacích zneplatnění církevního sňatku.Vypili jsme mnoho hrnků čaje a propovídali se až do doby, kdy se musel otec zvednout a jet domů, aby v té tmě vůbec trefil. Nakonec jsme byli pozváni na prázdniny k otci do Raspenavy a naopak otec přislíbil, že k nám v létě přijede na grilování.

BP

Nutně se podivej   smiley