Jdi na obsah Jdi na menu
 


Annenská pouť 2014

21. 8. 2014

 Letos začínal Annenský oktáv v pátek. I přes průtrž, která se spustila doslova pár minut před začátkem mše, to poutníky neodradilo a kaple byla zcela zaplněna. Na nedělní poutní mši přijel otec Havelka a my jsme za jeho slova velmi rádi a myslím, že všem zúčastněným otcovo kázání nadlouho utkvělo v paměti.

V sobotu na závěr oktávu byla "mše pro mládež". Mládež byla hlavně na kůru, díky panu učiteli Englerovi, který všechny své žáky zapojil a ještě s pár zpěváky doprovázeli mši skladbami od Zdeňka Pololáníka a Petra Ebena. Toto provedení  se setkalo s  velkým ohlasem, jak z řady poutníků, tak i z  řad kněží. Po mši následovalo produkování hudby za kaplí, bylo možno vzít si opečenou klobásu a na koni si objet křížovou cestu.

Co se týče účasti, byl to letos spíše slabší rok. Kromě pátku a neděle bylo věřících, v porovnání s minulými roky, v kapli poskrovnu . I tak si ale myslím, že se oktáv velmi vydařil. Po brigádě bylo krásně uklizeno, květinová výzdoba byla letos stejně nádherná jako vždy a z kůru nám každý den zpívali zpěváci krásné písně a žalmy. Máme tedy za sebou vydařený oktáv roku 2014 a už se všichni těšíme, co nového a krásného nás čeká v roce dalším.

BP